Dia's en negatieven op DVD
Digitaliseren van dia's en negatieven
Dia's en negatieven worden ingescanned op een resolutie die voldoende is voor DVD (2 Mpixel) of HDTV (6 Mpixel) weergave,  of ook voor reproductie doeleinden (23 Mpixel). De files kunnen op CD, DVD, externe schijf of Blue-ray disc gezet worden.

Techniek
Hier gebruiken wij een professionele film/diascanner voor, die automatisch stof, krassen en vingerafdrukken verwijdert. Bovendien kan dit apparaat kleur, scherpte en belichtingcorrecties kan uitvoeren.

Aanpassingen
Mocht u bepaalde aanpassingen wensen aan één of meerdere dia's, dan kunnen wij dat ook voor u verzorgen.

Diashow
Ook kunnen we een diashow voor u maken met achtergrond muziek of zelfs een commentaarstem. Zie ook onze Extra diensten met titels, audio en intro film.


Overzetten oude diashow
Overzetten van oude diashows gemaakt met een bandrecorder en dia-stuurapparaat of met een diastuurcassetterecorder naar DVD of blue-ray disc.
Hiermee herleven oude tijden in volle glorie op nieuwe techniek.

Techniek
Voor een diashow worden de dia's ingescanned op een resolutie die voldoende is voor HDTV weergave.
De audioband of cassette wordt gedigitaliseerd, waarbij de diapulsen (volgende dia) op een apart audio kanaal gezet worden.
In een video-editingprogramma combineren we vervolgens de dia's en het geluid tot een digitale diashow, met behoud van uw oorspronkelijke volgorde en geluid.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, mail ons dan of kom even langs.