Smalfilm naar DVD   nu d.m.v. filmscanner
Smalfilm naar DVD overzetten doen wij voor single8 en super8 films, met of zonder geluid. Daarnaast kunnen we ook normal8 en 16mm voor u digitaliseren. Als u niet weet wat voor film u heeft, dan kan u dat hier bekijken.

Techniek filmscanner
Wij gebruiken speciale apparatuur die een directe opname van de film mogelijk maakt; er wordt niet geprojecteerd op een scherm of matglas. Met een image camera en bijbehorend macro objectief worden beeldje voor beeldje met hoge resolutie ingescanned. Hierbij wordt een korte sluitertijd gebruikt, waardoor een trillingsvrije opname ontstaat. Met behulp van software worden de aparte beelden samengevoegd tot een film.
Als lichtbron wordt een neutraal witte power LED gebruikt, wat een natuurlijke kleur waarborgt en voor een gelijkmatige belichting zorgt. Hierdoor onstaat er geen halo-effect. Tevens kan hierdoor de film niet verbranden als er mogelijk een hapering plaats zou vinden.
Door de hoge resolutie kunnen we naast DVD kwaliteit (720 x 576) uw materiaal ook overzetten op HD-kwaliteit (1920 x 1080).

Werkmethode
Omdat het hier meestal om dierbare herinneringen gaat, gaan wij zeer zorgvuldig om met uw materiaal.
Voordat een film overgezet wordt, wordt de film door ons eerst gereinigd en gecontroleerd op slechte lassen. Zonodig worden die gerepareerd. Na het overzetten wordt de opname indien nodig aangepast op kleurzweem.
Daarna worden, afhankelijk van de door u meegeleverde instructies, menu struktuur en menu's aangebracht en de DVD bestanden aangemaakt.
Het geheel wordt compleet gemaakt met een doosje en een passend hoesje in kleurendruk.

Proeffilm
Overtuig uzelf van onze kwaliteit en laat een proeffilmpje maken.

Aanleveren materiaal
Op afspraak op ons huisadres afleveren, met instructies voor de filmpjes. Graag genummerd met volgordeaanduiding. Als menutitels gewenst zijn, dan die ook erbij.
Natuurlijk kan het materiaal ook per post aangeleverd worden.

Veiligheid
Wij verzenden het materiaal separaat terug, origineel en kopie niet in dezelfde verzending.